Tweedehands streekromans om bij weg te dromen

Streekromans hebben een beetje een suf imago. Toch is dat lang niet altijd terecht. In Betty’s Boek Boetiek vindt u tweedehands streekromans uit alle windstreken. Heerlijke verhalen over verloren liefdes, gevonden liefdes en lief en leed in alle denkbare scenario’s. Genieten dus, die tweedehands streekromans!

Tweedehands streekromans in dialect

Veel oudere streekromans zijn (deels) in dialect geschreven. Het is natuurlijk heerlijk om een boek te lezen dat in uw moedertaal is geschreven. Helemaal als u, zoals velen, “import” bent in de Wieringermeer. De ene streekroman is compleet in dialect geschreven, in de andere streekroman zijn alleen de dialogen in dialect. Zo kunt u zich nog prettiger inleven in het verhaal. Ook tweedehands streekromans in dialect vindt u met enige regelmaat in Betty’s Boek Boetiek.

Tweedehands streekromans uit alle windstreken van Nederland

Een streekroman is een echt Nederlands (en Belgisch) genre. De schrijvers baseren hun verhalen vaak op de regio of streek waar zij zelf vandaan komen. Zo kunt u heerlijke verhalen lezen die gesitueerd zijn in De Peel (bijvoorbeeld Toon Kortooms) of Zeeland (A. den Doolaard). Natuurlijk kent u de namen Lenie Saris, Margreet van Hoorn en Anne de Vries, maar er zijn nog veel meer schrijvers van streekromans in Nederland. Streekromans zijn vooral gesitueerd op het platteland, met verhaallijnen die goed te volgen zijn. Hierdoor is een streekroman uitermate geschikt voor zeer ontspannen lezen. Stap gewoon eens binnen bij Betty’s Boek Boetiek en laat u verrassen door de uitgebreide collectie tweedehands streekromans.

Tweedehands streekromans alleen voor vrouwen

Het wordt wel gedacht dat streekromans alleen gelezen worden door vrouwen. Dat was misschien vroeger zo, maar tegenwoordig genieten ook veel mannen van streekromans. De verhalen zijn in de loop der tijd meer algemeen geworden en niet meer alleen gericht op (huis) vrouwen. Mannen en vrouwen hebben nu meer dezelfde interesses dan vroeger en dat merkt u ook in de tweedehands streekromans die te vinden zijn bij Betty’s Boek Boetiek.

Tweedehands streekromans

Tweedehands streekromans met grote letter

Ook voor mensen die minder goed zien kunnen streekromans heerlijk leesvoer zijn. Juist worden vaak in een grotere letter gezet, waardoor ook mensen met een visuele beperking kunnen genieten van de prachtige verhalen. Bij Betty’s Boek Boetiek kunt u ook tweedehands streekromans in een grote letter vinden. Zo kunt u, ondanks uw beperking, toch blijven lezen. En heeft u de streekroman met grote letter weer uitgelezen? Dan kunt u deze weer inbrengen bij Betty’s Boek Boetiek. U maakt dan een ander weer blij met een mooi en leesbaar boek voor een lage prijs.